Bålbrenner – Solo Stove Bonfire og Solo Stove Ranger

Sjekk nettsida:  www.bålvarme.no

En bekjent av meg hadde kjøpt en bålbrenner. Det var en positiv og varm opplevelse og er ypperlig til å varme seg etter lange, kalde timer med graveskjea (lett å frakte med seg). Denne måtte jeg tilby kundene mine.Kanskje kunne det være en julegave til deg og familien.

 Vi leverer dem i to størrelser. Solo Stove Bonfire (den største) og Solo Stove Ranger. (den minste er nok best å frakte rundt i medfølgende veske). Se omtale lenger ned.

Den er svært rask å tenne opp – og du kan bruke det du finner ute i skogen av kongler, kvist, trebiter. Straks den er varm vil sirkulasjon av varm luft også sekundærforbrenninga brenne røykgassene og dermed blir det tilnærmet ingen røyk i øynene. Ventilasjonsringen i bunnen (følger med) gjør at du kan bruke dette flotte bålet også på tregulvet på verandaen. Samtidig blir askenivået for ingenting å regne. Denne er ypperlig til varme, kos rundt bålet og grilling av mat.  Kjelen er også lett å frakte med seg.

Den har doble vegger, hvor ferdig varmet luft kommer til toppen av kjelen. Her brenner den røykgassene fra veden og det er tilnærmet ingen røyk fra bålbrenneren. Alle som har brent bål vet at røyken er en stor plage. Det slipper man når denne blir varm, og det skjer fort. Hull i bunnen gjør også at flammene får luft, som gjør hele prosessen enklere og raskere.

Den største kjelen, Solo Stove Bonfire, har vitale mål som høyde 35,5 cm. Diameter er 49.5 cm og vekt 9 kg.
Prisen er kr 5290 inkludert mva.  Prisen justert 30032021
En passende bag følger med.

Bålopplevelsen blir perfekt og røykfri

Når en ser på brenneren med termokamera, oppdager en at ringen i bunnen holder bare  20 grader Celcius (du kan ta på den, selv om bålet holder 500 grader). Veggene i brenneren blir svært varme. 

Selve bålet holder 500 grader Celcius
Temperaturen avleses ved krysset

Her ser vi godt at temperaturen langs overflata bare 33 grader (den blir svært varm etter hvert. En ser varmen i ringen langs toppen hvor røykgassene brennes. Ringen mot underlaget holder bare 20 grader. Derfor kan den stå på treværanda.
Her ser vi godt at temperaturen langs overflata bare 33 grader. den blir fort mye varmere. En ser varmen i ringen langs toppen hvor røykgassene brennes. Ringen mot underlaget holder bare 20 grader og gjør at du kan ha brenneren også på verandaen.

Prisen for Ranger modellen er kr 4190 inkl mva

Størrelsen er høyde 31,7 cm
diameter 38 cm

vekt 6,8 kg

inkl varetrekk

Den er ypperlig til å frakte med seg rundt, feks i campingbilen.

Her har du den perfekte tur kameraten ute i felten. Ønsker du å ha en privat som ikke skal sjenere andre, så er en av disse ypperlig. Størrelsen må du vurdere selv.

Er det noen penger igjen av budsjettet, kan en av disse bål brennerne gi deg varme og effektive feltarkeologer.

Som våre andre bålbrennere, så er Solo Stove Ranger en brenner som er tilnærmet røykfri. Ingen sjenerende og plagsom røyk! Den fungerer som en nymotens peis, som har nok tilsig av luft til å skape sekundær forbrenning, som antenner gassene som utgjør den sure røyken. Herlig bål, rask å tenne opp, ingen ekkel røyk og aske etter en hel kveld får du plass til i en kopp.