jordspyd /  jordbor

 

Beklager, dårlige nyheter.

Jordspyd har blitt produsert i Larvik. Nå har produsenten grunnet alder og helse dessverre avsluttet produksjonen av jordspyda. Jeg har ingen igjen på lager.

Har noen av dere som leser dette et tips om en ny produsent, hadde det passet bra. Gi gjerne lyd fra dere på tlf 48070000 eller mail arne@schau.no

Vi produserer i Larvik  jordspyd (eller jordbor) for arkeologer og andre. Du tar opp jordprøven på en enkel måte.

Den vanligste lengden er 100 cm. Jordboret har ei slisse på ei side hvor jordprøven fester seg. Boret har gradert skala for hver 10 cm. Diameteren på boret er 15 mm.
Dette er et meget effektivt verkstøy for å ta jordprøver, sjekke om kullgropa er ei kullgrop, mile osv… Handtaket er gullakkert for å unngå å miste det i terrenget.

Du har sikkert mange ganger hatt en tøff jobb med å få jordboret ned i bakken. Nå har jeg funnet løsningen på det. Jeg har fått laget en enkel mekanisme  som du kan sette foten på og dermed enkelt kunne bruke kroppsvekta di for å få spydet ned. Skal vi kalle det fustasjeoppheng…?
HMS– lederen blir sikkert lykkelig også. Samme mekanismen brukes til å få spydet opp igjen. Her kan du bøye deg ned, ha rett rygg og bruke lårmusklene til å få spydet opp.
Fustasjeopphenget festes enkelt under håndtaket når det ikke er i bruk. Alt er samlet på et sted. Lagervare.
Fustasjeopphenget  koster kr 270 inkl mva. Se filmen under.

Pris 100 cm jordbor  kr 760 inklMVA

Pris 80 cm jordbor kr 700 inkl MVA

Se på denne demonstrasjonen av verktøyet som gjør bruk av jordspydet betraktelig lettere, for deg og for ryggen din: